Om oss

Skeppsholmslägren är en samling kultur- och friluftsläger för barn och unga från alla delar av Stockholm med omnejd. Lägren arrangeras av Skeppsholmslägren Ideell förening i samarbete med Kulturfyren.

Årets lägerproducenter

Christoffer och Susanna är båda bildpedagoger och sedan 2023 har de båda varit huvudansvariga för ”Skeppsholmslägret – konst” på ArkDes. Från och med 2024 är de, i egenskap av ordförande och sekreterare för Skeppsholmslägret Ideell Förening, huvudansvariga lägerproducenter för Skeppsholmslägren.

Susanna och Christoffer

Lägrets grundare

2005 startrade musiklärarna och körpedagogerna Charlotte Rider och Marie Bejstam det första Skeppsholmslägret som var ett körläger. Visionen var att barn med samma intresse skulle mötas på en plats som var neutral, men samtidigt hade en känsla av att vara ”allas”. Platsen blev Skeppsholmens folkhögskola. Lägerverksamheten utvecklades sedan genom åren och kom att bli en betydande del av grundarnas gemensamma kulturföretag Kulturfyren. Som mest har det drivits sju läger per sommar inom körsång, teater, konst, filosofi, film, cirkus, musikal samt friluftsliv, både på Skeppsholmen, i Gamla Stan och på Sillvik i Norra Botkyrka. Sedan 2023 arrangeras Skeppsholmslägren av Skeppsholmslägret Ideell Förening.

Charlotte & Marie