Konstläger

“Ännu ett år, ännu ett tema! Men tänk större!”

För tredje året i rad kör våra eminenta konstpedagoger Susanna Pousette Blomé och Christoffer Svärd sina kloka huvuden ihop och i år tänker vi större! Tidigare tematiker har kretsat kring inre landskap, tankar, känslor och självbild kring vad vi väljer att visa, respektive inte visa upp. Det stora i det lilla eller det lilla i det stora valde vi att kalla dessa olika teman.

I år tänker vi att vi sammanfattar och tänker helt enkelt större – i en konstinstallation som ska bli en del av utställningsytan på slutvernissaget under lägrets sista dag. Vi kommer att i vanlig ordning skapa konst i olika övningar som syftar till att låta kreativiteten flöda och förlösa ett flertal processer som ger varje deltagare tid och ro för att våga utforska sin egna unika förmåga till att skapa. experiment med olika tekniker – men som också tillämpas till att skapa ett större installationsverk som samspelar med en helhet till just slutvernissaget. Vi tänker större!

Vi fortsätter även vårt samarbete med ArkDes och deras fantastiska studio – där eleverna kommer att varva inomhusarbete i nyrenoverade lokaler, men också utomhus nedanför Cafe Blom där även tidigare år har bedrivit konst och rastverksamheten. Välkommen till ännu ett år på Skeppsholmslägret – konst!

Plats: ArkDes
Tid: Vecka 26, 25-28/6, Tisdag – Fredag. Mer info kommer när lägret närmar sig i sommar.

25-28 juni, 2024

9-13 år

Tid: ca 9.00-15.30

Till Anmälan

Pedagoger

Christoffer Svärd

Mångfacetterad, examinerad, behörig och engagerad konstpedagog samt bildlärare. Aktivt frilansande illustratör och formgivare. Jobbar inkluderande med ett flertal integrerande ingångar i varje projekt – Älskar processer och vill gärna vara en del av flera samtidigt!

Susanna Pousette Blomé

Susanna är i grunden museipedagog, VR-producent och antikvarie på b.la Eskilstuna stadsmuseum – men som nu sadlat om till pedagog i grundskolans värld! Hon arbetar praktiskt och digitalt med allt från rumslig gestaltning, utställningar och 360-reportage, till traditionellt hantverksarbete.

DATUM

25-28 juni, 2024

ADRESS

Arkdes, Exercisplan 4, Skeppsholmen, Stockholm

Lägeravgift

De differentierade priserna är till för att barn med olika ekonomiska förutsättningar ska ha möjlighet att gå på Skeppsholmslägren.

Nedanför är en rekommendationsskala för lägeravgifterna. Vi ber er som har möjlighet att betala mer än rekommenderat att göra det, den egentliga kostnaden per barn/ läger är ca 3200 kr.

Skalan utgår från total hushållsinkomst brutto:

Kr/månRekommenderad lägeravgift/barn
> 60.000 kr2400 kr / barn
50-60.000 kr1950 kr / barn
<30-50.000 kr1600 kr / barn

Anmälan är bindande, men att vid uppvisande av läkarintyg vid sjukdom kan beloppet förutom 400 kr i administrationsavgift betalas tillbaka.

Sponsor

Ge alla barn samma chans!
Till nya vänner från nya områden
Till kulturell utveckling
Till något roligt att se fram emot på sommaren

Du kan göra skillnad för barn som annars inte har möjlighet!
(Produktionskostnad för lägren ligger på runt 3200 kr/barn)